Subscriu-te
Google Groups

Introduïu el vostre correu-e

Visiteu el grup

Twitter
Idioma


Home La Plataforma al dia

Últimes notícies

Comunicats

Tercera reunio de treball amb la Generalitat i Renfe

El dijous, 24 de novembre, el grup d’Interlocutors s’ha reunit amb el Director General de Transport i Mobilitat, tècnics de la Generalitat, el cap de Rodalies i Regionals de Renfe i el cap de servei de la zona de Girona, per tal de revisar els punts tractats a la reunió del 8 de juny, així com la resta de punts de la llista de reivindicacions. Es detalla els punts comentats.

 

Renfe ha explicat que s’ha estructurat per gerències. Hi haurà una gerència territorial amb un cap de servei per a cada zona que, en principi, serà més proper als problemes. El gestor de Girona porta les línies BCN-Portbou i Granollers-Puigcerdà.

 

 

 

Renfe comenta que augmentarà les màquines d’autovenda a Barcelona (Sants i Pg. de Gràcia) per a finals de 2011 i les de Girona i Figueres per a finals de 2012.

 

A requeriment d’un expedient informatiu obert per la Generalitat, Renfe ha presentat un informe d’una enginyeria independent (fet el mes de juny), on es veu que no hi ha gairebé mesures per fora dels estàndards fixats. El que sí que s’aprecia és una diferència de més de 2 graus entre diferents cotxes per al mateix dia i hora. S’ha demanat que s’incideixi en la correcció d’aquestes diferències i que es pugi una mica la temperatura mínima.

 

Pel que fa a la resta de punts, la Generalitat informa que han elaborat un contracte programa amb Renfe per a 4 anys, que està pendent de l’aprovació final de la Generalitat i de la consignació pressupostària per part de l’Estat. S’estima que a la primavera vinent, aquest contracte es podria posar en marxa si es resol la part pressupostària. Dins del contracte programa, es parla de la gestió individualitzada per línies, dels nivells de servei, de les freqüències i les possibles integracions de servei a fer. Com a punts d’interès, destaquem els següents:

 

-    Devolució exprés. Es passarà de 20 a 15 minuts (tal com ja es fa a Rodalies).

 

-    Freqüències. S’assegurarà un mínim d’un tren per hora i sentit des de les 6h a les 22h. En hores punta, s’habilitarà un tren cada 30 minuts.  

 

-    Es defineixen uns nivells de qualitat i de puntualitat objectiu que Renfe ha d’acabar complint en els 4 anys

 

Per altra banda, es va comentar que s’ha presentat un pla per a Rodalies de Girona (es considera la línia de Blanes a Figueres) que està pendent d’aprovació. Es posaria en marxa el mes d’abril, i s’assegurarien trens cada hora amb l’objectiu d’incrementar la freqüència segons demanda. S’intentaria reduir els temps (això darrer en funció d’Adif).

 

Un altre dels punts comentats, va ser sobre la posada en marxa dels trens d’alta velocitat. Es va dir que s’espera posar en marxa els Avant a principis de 2013. Pel que fa a l’estació de Sagrera, la Generalitat creu que o bé es farà amb molt retard o no es farà per temes pressupostaris.

 

Finalment, es va comentar que l’any 2012 es farà una prova pilot per posar wifi als trens MD de la línia de Girona.

 

La Generalitat ens ha emplaçat a una nova trobada a principis de 2012 per tal de veure com s’ha avançat en els diferents temes que vam tractar en aquesta reunió.BCN-Girona, 24 de novembre de 2011

 

Darrera actualització (divendres, 25 de novembre de 2011 21:52)