Subscriu-te
Google Groups

Introduïu el vostre correu-e

Visiteu el grup

Twitter
Idioma


Home La Plataforma al dia

Últimes notícies

Comunicats

Segona reunió de treball amb la Generalitat i Renfe

El dimecres, 8 de juny, el grup d’Interlocutors es va reunir amb el Director General de Transport i Mobilitat, tècnics de la Generalitat i el cap de Rodalies i Regionals de Renfe per tal de començar a treballar en els punts que havíem donat a conèixer en les reunions anteriors. De tota la llista de reivindicacions, es va tractar els punts que detallem a continuació:

 

En quant a material, es va tractar les queixes per les temperatures i els volums de la megafonia dels vagons, així com les motivades per els trens que darrerament estan passant amb composició simple (només un tren), cosa que fa que els usuaris hagin d’anar drets, en alguns casos des de Girona. Sobre aquests punts, la Generalitat va encarregar a Renfe un estudi en el que es farà una mostra de temperatures per vagons i trens, un estudi dels volums de la megafonia i un altre estudi dels aforaments dels trens que està enviant amb composició simple, en diferents dies de la setmana. D’aquests estudis se’n tindran resultats en 45 dies i es comentaran en la propera reunió que tinguem amb ells, acompanyats amb les accions que prendran.

 

Pel que fa a la devolució exprés, Renfe es compromet a estudiar l’impacte que pot tenir passar-la de 20 a 15 minuts (tal com ja es fa a Rodalies) i fer-nos una proposta en la propera reunió.

 

Referent a la seguretat a les estacions i als trens, la Generalitat està treballant en la coordinació de la seguretat privada i els Mossos d’esquadra i ha demanat al Ministerio de Fomento la instal·lació de càmeres i portes d’accés a les andanes de més estacions i de càmeres a tots els trens.

 

La Generalitat també ens va comentar que ha encarregat a Renfe un nou horari de trens de la nostra línia, que es posaria en funcionament de cara a Desembre. En principi, aquest calendari, hauria de tenir en compte els trens precedents en els diferents punts de la línia, per tal d’optimitzar els temps de recorregut.

 

Un altre dels punts comentats, va ser que s’ha demanat al Ministerio de Fomento que abordi el pla d’execució de Rodalies al que s’havia compromès i que se li ha passat una llista de punts concrets d’actuacions a realitzar. Alguna de les millores de Rodalies, podria afectar al funcionament de Regionals. També es comentava que es demanarà també el mateix pla d’execució per Regionals.

 

Finalment es va comentar que Renfe havia convocat un comitè de clients al qual hi van assistir representats de diferents entitats del territori, entre elles, la representant de la nostra Plataforma.

 

Girona, a 10 de juny de 2011.

Darrera actualització (dilluns, 27 de juny de 2011 11:25)