Twitter
Idioma


Home Comunicats Comunicats La plataforma recull les propostes i denuncies dels usuaris

La plataforma recull les propostes i denuncies dels usuaris

Girona, 28 de gener 2011.- Durant la darrera setmana de gener, els usuaris de Renfe hem patit, de retruc i un altre cop, el qüestionable servei que ens presta l'operadora.

 

Els conflictes laborals entre l'empresa i els maquinistes de rodalies de Barcelona i la vaga general convocada per alguns sindicats, han tornat a posar al cim de la taula una bona part dels problemes que vam plantejar als polítics abans de les últimes eleccions al Parlament català.

 

Retards, informació insuficient i tardana, serveis de transport alternatiu davant d'incidències...... i, sobretot, el més important, com pot actuar l'Administració catalana davant d'aquestes companyies "mastodòntiques" per regular i exigir que acompleixin amb rigor allò tan bonic de la qualitat del servei i de l'atenció al client.

 

 

Aquest cop "només" han estat els maquinistes de rodalies de Barcelona els que han fet una mena de vaga encoberta. Les conseqüències, però, les hem compartit solidàriament, tot i que amb diferent grau d'intensitat, els usuaris de rodalies i de regionals de totes les línies ferroviàries de Catalunya sota la responsabilitat de la companyia operadora. No entrarem pas a valorar els motius que puguin tenir els treballadors de Renfe per negociar allò que els pertoqui, però sí que ens indigna -i molt- que se'ns faci servir de manera reiterada com a hostatges sempre que no se'n surten prou bé de les seves negociacions.

 

El grup d'Interlocutors de la Plataforma d'Usuaris de Renfe de Portbou- Barcelona es manté en contacte amb els representants de nou govern català, a l'espera de poder dialogar sobre tot allò que ens preocupa i que ens ha estat perjudicant durant molts anys.

 

Valorem positivament la bona predisposició de la Conselleria per buscar solucions, i les bones intencions que aquests dies ha mostrat el govern català. La nostra bona predisposició per aportar opinió, coneixement real sobre el servei de Renfe i d'Adif i propostes de millora continua. Desitgem que no quedi tot plegat en una senzilla declaració d'intencions.

Darrera actualització (dimecres, 16 de febrer de 2011 11:49)